Brownies mit Walnüssen
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Für den Teig
Für das Topping
Zubereitung: Brownies mit Walnüssen
Für den Teig Walnüsse und Kuvertüre klein hacken.
Die Zartbitterkuvertüre und Butter in einem Topf im heißen Wasserbad schmelzen.
Den Backofen auf 180 °C Ober– und Unterhitze (Umluft 160 °C) vorheizen.
Eier und Zucker mit den Rührbesen des Handrührers mehrere Minuten dickschaumig aufschlagen. Die Butter-Schokomasse einrühren.
Mehl, Kakao und Backpulver sieben und mit den gehackten Walnüssen unter die Brownie-Masse heben.
Die Brownieform mit Butter oder Back-Trennspray fetten und den Teig gleichmäßig einfüllen und glattstreichen.
Den Brownie-Kuchen auf mittlerer Schiene im vorgeheizten Backofen ca. 15 Minuten backen. Die Konsistenz des Brownies ist perfekt, wenn bei der Stäbchenprobe mittig noch etwas Teig kleben bleibt.
Den Kuchen auf dem Auskühlgitter etwas abkühlen lassen. Vor dem Servieren die Walnüsse über den Brownie geben und mit Schokosoße übergießen.
Brownies with walnuts
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For the dough
For the topping
Preparation: Brownies with walnuts
To make the dough, start by finely chopping the walnuts and dark chocolate.
Combine the dark chocolate and butter in a pot and melt using a bain-marie.
Preheat the oven to 180°C top and bottom heat (fan-assisted oven: 160°C).
Beat the eggs and sugar into a thick foam for several minutes using a hand mixer. Mix in the melted butter and chocolate mixture.
Sieve the flour, cocoa powder and baking powder and fold this into the brownie mix along with the chopped walnuts.
Grease the brownie pan with butter or baking spray and pour in the mixture evenly, using a spoon or spatula to smooth the top.
Bake the brownie cake on the middle shelf in the preheated oven for approx. 15 minutes. Insert a skewer in the middle to check that the brownies are ready – they should be just right if a little of the mix still sticks to it.
Leave the cake to cool slightly on the cooling rack. Before serving, place the walnuts over the brownie and top with chocolate sauce.