Mini-Hefezöpfe
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Für den Teig
Für den Guss
Zubereitung: Mini-Hefezöpfe
Für den Teig Mehl in eine Schüssel geben und die Hefe auf das Mehl bröseln.
Milch, Eier, Zucker, Salz und Butter hinzufügen und mit den Knethaken des Handrührers ausgiebig (mind. 5 Minuten) zu einem glatten Teig verkneten.
Diesen abgedeckt bei Zimmertemperatur ca. eine Stunde gehen lassen.
Den Teig auf einer mit Mehl bestäubten Arbeitsfläche etwas flach drücken und in etwa 4 gleichgroße Stücke teilen. Daraus jeweils ca. 15 cm lange Rollen formen.
Das Hefezopfblech dünn mit Butter oder Back-Trennspray fetten und die Teigrollen in die Mulden legen. Etwas flach drücken und mit einem Küchentuch bedecken. Bei Zimmertemperatur nochmals ca. eine Stunde gehen lassen.
Den Backofen vor Ablauf der Gehzeit auf 180 °C Ober- und Unterhitze (Umluft 160 °C) vorheizen.
Die Teigstücke mit Wasser bepinseln und dann auf mittlerer Schiene ca. 30 – 35 Minuten goldbraun backen.
Die Hefezöpfe noch warm aus der Form nehmen und auf einem Auskühlgitter auskühlen lassen.
Für den Guss die gehobelten Mandeln in einer Pfanne ohne Fett zartbraun rösten und abkühlen lassen. Den Puderzucker mit 2 – 3 EL Wasser zu einem glatten Guss verrühren und die Zöpfe damit bepinseln. Zum Schluss die Mandeln in den noch leicht feuchten Guss streuen.
Plaited brioche rolls
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For the dough
For the topping
Preparation: Plaited brioche rolls
To make the dough, put flour in a bowl and crumble the yeast over the flour.
Add the milk, eggs, sugar, salt and butter and knead using the kneading hooks of a hand mixer (for at least 5 minutes) until a smooth dough is formed.
Cover and leave to rise at room temperature for approx. one hour.
Place the dough on a floured surface. Flatten the dough slightly and divide it into 4 pieces of roughly equal size. Shape each piece into a roll that is about 15 cm long.
Lightly grease the mini-plaited brioche pan with butter or with non-stick baking spray and place the dough rolls into the moulds. Flatten slightly and cover with a tea towel. Leave to rise at room temperature for about another hour.
Before this proving time is up, pre-heat the oven to 180 °C top and bottom heat (fan oven: 160 °C).
Brush the dough with water and then bake on a middle shelf for approx. 30 – 35 minutes until golden brown.
Remove the plaited brioche rolls from the mould while they are still warm and leave on a cooling rack* to cool completely.
To make the topping, toast the flaked almonds in a frying pan (without any fat) until they are light brown. Allow to cool. Combine the icing sugar with 2 – 3 tbsp of water and mix until it has a smooth consistency. Brush the rolls to coat them with the topping and then scatter the almonds over the rolls while the topping is still slightly wet.