Burger Buns
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Für den Teig
Zum Bestreichen
Zubereitung: Burger Buns
Für den Hefeteig sollten alle Zutaten zimmerwarm sein!
Milch in eine Rührschüssel geben. Hefe, Eigelb, Salz, Zucker und Öl hinzufügen und verrühren. Das Mehl zugeben und mit den Knethaken des Handrührgerätes zunächst kurz auf niedrigster, dann auf mittlerer Stufe in ca. 4 Minuten zu einem glatten Teig verarbeiten. Diesen abgedeckt ca. 15 Minuten ruhen lassen.
Auf einer leicht bemehlten Arbeitsfläche den Teig in 4 gleichgroße Stücke teilen, flach drücken und zu glatten, runden Kugeln formen (den Teig hierbei nicht zu sehr kneten).
Die Teigkugeln in das Burgerbrötchen Blech setzen und flach drücken. Milch mit Puderzucker verrühren, die Teigstücke damit bestreichen und diese nochmals ca. 60 Minuten gehen lassen.
Vor Ablauf der Gehzeit den Backofen auf 190 °C Ober- und Unterhitze (Umluft 170 °C) vorheizen.
Die Burger Buns nochmals mit der gezuckerten Milch bestreichen, mit Sesam bestreuen und auf der mittleren Schiene des Rosts ca. 12 – 15 Minuten goldbraun backen.
Kurz in der Form abkühlen lassen und auf einem Auskühlgitter abkühlen lassen.
Burger Buns
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For the dough
Zum Bestreichen
Preparation: Burger Buns
All ingredients for a yeast-based dough should always be at room temperature.
Pour the milk into a mixing bowl. Stir in the yeast, egg yolk, salt, sugar and cooking oil. Add the flour. Using a hand mixer with the dough hooks attached, first knead the dough briefly at the lowest speed, then for approx. 4 minutes at medium speed until you have a smooth dough. Cover and leave to prove for approx. 15 minutes.
Lightly flour the worktop and divide the dough into 4 evenly sized pieces. Shape each piece into a smooth, round ball (taking care not to knead the dough too much).
Put the dough balls into the burger bun tray and flatten them. Mix the milk with the icing sugar and glaze the pieces of dough with this mix, then leave them to prove for a further approx. 60 minutes.
Before the proving time is up, preheat the oven to 190 °C top and bottom heat (fan-assisted oven: 170 °C).
Glaze the burger buns again with the sweet milk mixture, sprinkle them with sesame seeds and bake them on the middle shelf of the oven for approx. 12 – 15 minutes until golden-brown.
Leave them to cool briefly in the moulds, then turn them out onto a cooling rack and leave them to cool completely.