Helles Landbrot
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Für den Teig
Zubereitung: Helles Landbrot
Alle Zutaten in eine Schüssel geben und bei mittlerer Geschwindigkeit mit dem Knethaken des Mixers ca. 8-10 Minuten glatt kneten.
Den Teig mit einem Tuch abdecken und 40 Minuten ruhen lassen.
Wir empfehlen, den Holzbackrahmen nochmal von innen mit Raps- oder Sonnenblumenöl einzustreichen.
Nach der Ruhezeit den Teig in zwei, drei oder vier gleich große Stücke teilen, rundwirken und dann etwas rechteckig formen und in den Brotbackrahmen legen. Nochmal 40-50 Minuten ruhen lassen.
Den Backofen auf 240 °C Ober-und Unterhitze vorheizen.
Die Teigstücke mit Mehl besieben, jedes Brot mit einem scharfen Brotmesser dreimal diagonal einschneiden und auf der unteren Schiene 15 Minuten backen.
Dann den Ofen auf 190 °C zurückstellen und weitere 60 Minuten backen.
Die fertigen Brote direkt aus dem Brotbackrahmen nehmen und auskühlen lassen.
White country bread
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For the dough
Preparation: White country bread
Mix all ingredients together in a bowl until smooth at medium speed using the dough hook attachment on your mixer, approx. 8–10 minutes.
Cover the dough with a clean cloth and leave to rise for 40 minutes.
We recommend re-oiling the inside of your wooden baking frame with rapeseed or sunfl ower oil before use.
Once the dough has risen, divide the dough into two, three or four equally sized portions, use your hands to round the portions. Then place each portion into the bread baking frame and leave to rise for another 40–50 minutes.
Pre-heat the oven to 240 °C (upper and lower heat setting).
Sift some fl our over the dough portions, use a sharp knife to make three diagonal slices on top of each portion, and bake on the lower rack of your oven for 15 minutes.
Reduce the oven temperature to 190 °C and bake for a further 60 minutes.
Once finished, remove loaves from the frame right away and leave to cool.