Kerniges Mischbrot
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Für den Teig
Zubereitung: Kerniges Mischbrot
Alle Zutaten bis auf das Wasser in eine Schüssel geben.
Das Wasser nach und nach hinzufügen und mit dem Knethaken des Mixers bei mittlerer Geschwindigkeit ca. 8-10 Minuten glatt kneten.
Den Brotbackrahmen von innen mit Raps- oder Sonnenblumenöl einstreichen und den Teig hineinlegen.
Den Teig ein bisschen mit Wasser bestreichen und mit Haferflocken bestreuen.
Ein Tuch über den Brotbackrahmen legen und ca. eine Stunde bei Zimmertemperatur oder an einem warmen Ort ruhen lassen.
Dann den Backofen auf 190 °C Ober- und Unterhitze vorheizen.
Die Brote auf unterer Schiene ca. 75 Minuten backen lassen.
Die fertigen Brote sofort aus dem Brotbackrahmen nehmen und auskühlen lassen.
Earthy wholegrain loaf
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For the dough
Preparation: Earthy wholegrain loaf
Using a bowl, mix together all the ingredients except the water.
Then slowly and gradually add the water and, using a mixer with a dough hook attachment, knead the dough together at medium speed for around 8–10 minutes.
We recommend re-oiling the inside of your bread baking frame with rapeseed or sunflower oil before placing the dough inside.
Brush the dough with water and sprinkle with oats flakes.
Cover the bread baking frame with a clean cloth and leave to rise for around 1 hour at room temperature or somewhere warm.
Pre-heat the oven to 190 °C (upper and lower heat setting).
Bake the loaves for approx. 75 minutes on the lower shelf.
Once finished, remove loaves from the frame immediately and leave to cool.