Schoko-Haselnuss-Rehrücken
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Zubereitung: Schoko-Haselnuss-Rehrücken
Butter, Zucker und eine Prise Salz ca. 4 Minuten schaumig rühren. Die Eier nach und nach unterschlagen. Mehl, Backpulver und Kakao über die Buttermasse sieben. Haselnüsse hinzufügen und alles mit einem Schneebesen locker unterheben. Zum Schluss die ChocoChunks vorsichtig unterrühren.
Die Rehrückenform mit Butter oder Back-Trennspray fetten und den Teig gleichmäßig in die Form füllen. Im vorgeheizten Backofen (Ober- und Unterhitze 180 °C; mittlere Schiene) backen. Vor Ablauf der Backzeit eine Stäbchenprobe durchführen.
Den Kuchen nach dem Backen ca. 10 Minuten in der Form abkühlen lassen. Dann vorsichtig stürzen und auf einem Auskühlgitter auskühlen lassen.
Kuvertüre nach Packungsanleitung schmelzen und gleichmäßig über den Kuchen verteilen. Mit Haselnüssen bestreuen.
Chocolate & Hazelnut Half Round Loaf
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For the dough
For the decoration
Preparation: Chocolate & Hazelnut Half Round Loaf
Mix the butter, sugar and pinch of salt for approx. 4 minutes until fluffy. Beat in the eggs one at a time. Sieve the flour, baking powder and cocoa into the butter mixture. Add the hazelnuts and fold everything gently with a whisk. Finally, carefully stir in the Chocolate Chunks.
Grease the tin with butter or baking spray and pour the mixture evenly into the tin. Bake in a preheated oven (top and bottom heat 180 °C, middle shelf). Test with a skewer before the baking time is up.
After baking, allow the cake to cool in the tin for about 10 minutes. Then carefully turn out and leave on a cooling rack to cool completely.
Melt the chocolate according to the instructions on the pack, and spread evenly over the cake. Sprinkle with hazelnuts.