Hot Dog Brötchen
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Für den Teig
Zum Bestreichen
Zubereitung: Hot Dog Brötchen
Für den Hefeteig sollten alle Zutaten zimmerwarm sein!
Milch in eine Rührschüssel geben. Hefe, Eigelb, Salz, Zucker und Speiseöl hinzufügen und verrühren. Das Mehl zugeben und mit den Knethaken des Handrührgerätes zunächst kurz auf niedrigster, dann auf mittlerer Stufe in ca. 4 Minuten zu einem glatten Teig verkneten. Diesen abgedeckt ca. 15 Minuten ruhen lassen.
Auf einer leicht bemehlten Arbeitsfläche den Teig in 4 gleichgroße Stücke teilen und zu ca. 15 cm langen, glatten Rollen formen (den Teig hierbei nicht zu sehr kneten).
Mit einem Pinsel das Hot Dog Blech dünn mit Speiseöl fetten. Die Teigrollen in die Form setzen und etwas flach drücken. Milch mit Puderzucker verrühren, die Teigstücke damit bestreichen und nochmals ca. 60 Minuten gehen lassen.
Vor Ablauf der Gehzeit den Backofen auf 190 °C Ober- und Unterhitze (Umluft 170 °C) vorheizen.
Die Hot Dog Brötchen nochmals mit der gezuckerten Milch bestreichen und auf der mittleren Schiene des Rosts ca. 12 – 15 Minuten goldbraun backen.
Kurz in der Form abkühlen lassen und auf einem Auskühlgitter abkühlen lassen.
Hot Dog Buns
SELECT SIZE
For the dough
For the glaze
Preparation: Hot Dog Buns
All ingredients for a yeast-based dough should always be at room temperature.
Pout the milk into a mixing bowl. Stir in the yeast, egg yolk, salt, sugar and cooking oil. Add the flour. Using a hand mixer with the dough hooks attached, first knead the dough briefly at the lowest speed, then for approx. 4 minutes at medium speed until you have a smooth dough. Cover and leave to prove for approx. 15 minutes.
Lightly flour the worktop and divide the dough into 4 evenly sized pieces. Shape each piece into an approx. 15 cm long smooth roll (taking care not to knead the dough too much).
Use a pastry brush to lightly grease the hot dog bun tray with cooking oil. Place the dough rolls in the moulds and flatten them slightly. Mix the milk and the icing sugar and glaze the pieces of dough with this mix, then leave them to prove for a further approx. 60 minutes.
Before the proving time is up, preheat the oven to 190 °C top and bottom heat (fan-assisted oven: 170 °C).
Glaze the hot dog buns again with the sweet milk mixture and bake them on the middle shelf of the oven for approx. 12 – 15 minutes until golden-brown.
Leave them to cool briefly in the moulds, then turn them out onto a cooling rack and leave them to cool completely.