Kirschstreusel-Muffins
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Für die Streusel
Für den Teig
Zubereitung: Kirschstreusel-Muffins
Butter und braunen Zucker schaumig schlagen. Salz, Zimt und Mehl zugeben und mit den Händen zu Streuseln verreiben.
Butter und Zucker ca. 4 Minuten schaumig schlagen. Die Eier nach und nach unterschlagen. Mehl und Backpulver mischen, über die Buttermasse sieben und mit einem Schneebesen unterrühren.
Die Sauerkirschen unterheben. Papierförmchen in die Muffinform setzen. Den Teig gleichmäßig einfüllen und mit Streuseln bestreuen. Im vorgeheizten Backofen (Ober- und Unterhitze 180 °C; mittlere Schiene) backen.
Die Muffins lauwarm aus der Form nehmen und auf einem Auskühlgitter auskühlen lassen.
Cherry Sprinkle Muffins
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For the Sprinkles
For the dough
Preparation: Cherry Sprinkle Muffins
Beat the butter and brown sugar to a fluffy consistency. Add the salt, cinnamon and flour, and rub to form coarse sprinkles.
Beat the butter and sugar for approx. 4 minutes until fluffy. Beat in the eggs one at a time. Mix the flour and the baking powder, sieve into the butter mixture and fold in with a whisk. Fold in the sour cherries.
Place paper cases in the muffin tray. Put the dough into the cases evenly, and top with sprinkles. Bake in a preheated oven (top and bottom heat 180 °C; middle shelf).
Remove the muffins from the tray when lukewarm and leave on a cooling rack to cool completely.